Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική As I Lay dying

AS I LAY DYING-“An ocean between us”

Αυτά τα τσογλάνια πραγματικά βαράνε αλύπητα. Με τα προηγούμενα άλμπουμ τους με είχαν ενθουσιάσει, με το νέο με έχουν στείλει να ξαναξεσκονίζω την δισκογραφία των Slayer. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άλμπουμ που συνδυάζει Hard core, thrash και heavy metal. Το “An ocean between us” ξεχειλίζει από πάθος για τέχνη και οργή για ότι μαλακία συμβαίνει στον κόσμο.
Τα παραπάνω συναισθήματα αποπνέουν από το “Nothing left” που ανοίγει τον δίσκο. Στα υπόλοιπα κομμάτια και συγκεκριμένα στα “Bury us all”, “Destruction within”, “An ocean between us”, “Forsaken”, “Wrath upon ourselves” και “Comfort betrays” διαφαίνεται η κληρονομιά που αφήσαν πίσω τους μπάντες όπως Testament και Forbidden. Γρήγορα και δυνατά thrashy κομμάτια που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο. Το απόλυτο κομμάτι είναι το “The sound of truth” περιέχει επικό τόνο στο refrain και τα riffs είναι εμβαπτισμένα στο «καζάνι» που ονομάζεται Bay area, ένα απ’ τα καλύτερα κομμάτια που έχω ακούσει τελευταία στο χώρο. Οι μελαγχολικές στιγμές δε λείπουν και έτσι το “I never wanted” έρχεται να σε συνεπάρει με τις όμορφες μελωδίες του. Το “Departed” που ακολουθεί είναι ένα ατμοσφαιρικό instrumental με solo κιθάρα που σε πιάνει μαλάκα, πως συμβαίνει αυτό σε μια thrash metal μπαντα θα αναρωτηθείτε. Το αυτοβιογραφικό “This is who we are” είναι ένας thrash χείμμαρος με κοφτές κιθάρες και ωραίες εναλλαγές στο ρυθμό. Ότι πρέπει για να κλείσει ένα άλμπουμ σαν το “An ocean between us”.
Οι σκηνή των Η.Π.Α. δεν αστειεύεται τα τελευταία χρόνια και αντεπιτίθεται με group που έχουν μελετήσει για τα καλά το παρελθόν της μουσικής σκηνής του bay area. Οι As I lay dying είναι απ’ τα group που έχουν μαζέψει το παρελθόν της πάλαι πότε κραταιής σκηνής, βάλανε και το προσωπικό τους στίγμα και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλές ακόμα μπάντες που ακολουθούν το παράδειγμα των Machine Head. Αξιότιμοι κύριοι, αυτό είναι το νέο κύμα του αμερικάνικου heavy metal…το καλοσωρίζουμε…
Γιατί να το αποκτήσετε: Οι As I Lay Dying είναι από τις μπάντες που δεν περνάνε στα ψιλά γράμματα. Αποκτήστε το και δε θα χάσετε!
Site:
8,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου