Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Μόνιμη Στήλη-Underground Movement

Demmarage: Promo Version 1

Μετά από το “Self Chain Reaction” των Dying Corrupt και την διάλυση τους, ο Κίμων επιστρέφει με ένα αρκετά δυναμικό και πειραματικό σχήμα, το όποιο με εξέπληξε ευχάριστα. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε για τους Dying Corrupt, ο Κίμων μου είχε πει ότι θα προσπαθήσει να εξελίξει το thrash metal, θα προσπαθήσει δηλαδή. Και εγώ τώρα σε αυτή την κριτική του νέου σχήματος του, του βγάζω το καπέλο.
Αυτή η κυκλοφορία έχει πολλά πραγματάκια μέσα τα όποια αφορούν κάθε ακραίο metaller της γενιάς μας. Σε αυτό το δισκάκι θα βρεις Slipknot, death metal και κάτι ψιλά από Kreator και Earth Crisis. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το διάχυτο προσωπικό ύφος της μπάντας και την in your face αισθητική της, νιώθεις τι ακριβώς θα επακολουθήσει στην επόμενη κυκλοφορία τους. Το τελευταίο κομμάτι που υπάρχει είναι και το πιο διαφορετικό απ’ τα υπόλοιπα, μιας και είναι σε μια thrash έκδοση των Katatonia. Το αποτέλεσμα το εξυψώνει η φοβερά συμπαγής παραγωγή που σε κάνει κομμάτια, ακούγοντας τέτοιο ογκώδες rhythm section το όποιο είναι και ένα απ’ τα μεγάλα ατού της κυκλοφορίας. Πληροφοριακά, η παραγωγή πραγματοποιήθηκε στα fragile studio.
Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το δείγμα αξίζει και με το παραπάνω γιατί κατασκευάστηκε από ανθρώπους που έχουν μεράκι για αυτή την μουσική και την επερχόμενη εξέλιξη της για τον μη αφανισμό της. Η ομάδα του Madrigal πιστεύει σε τέτοιες μπάντες και θα είναι στο πλευρό τους όποτε κι αν την χρειαστούν. Μπράβο ρε Κίμωνα, συνέχισε με ανοιχτά μυαλά και να μην έχει κι αυτή η μπάντα την τύχη του προηγούμενης.
Contact: Demarrage@in.gr
9/10



Bare Infinity-“Bare Infinity”

Πραγματικά ένιωσα μεγάλη χαρά όταν έμαθα ότι σε αυτή την μπάντα τραγουδάει η Γεωργία “Lady Of Darkness”. Η Γεωργία ήταν απ’ τα πρώτα άτομα που έγραφαν στο πρώτο τεύχος του έντυπου που κρατάτε στα χέρια σας. Κάποτε μου είχε πει για μια μπάντα στην όποια τραγουδούσε, όμως δεν είχα δώσει την απαιτούμενη σημασία λόγω άλλων μου ασχολιών. Αυτό το demo μ’ έκανε να τα βάλω με τον εαυτό μου, που δεν έδωσα σημασία τότε.
Οι Bare Infinity παίζουν ατμοσφαιρικό metal με έντονες αναφορές σε power metal ηχοχρώματα και κάποιες thrash πινελιές. Ο παραπάνω χαρακτηρισμός είναι ο πιο αρμόζων πιστεύω. Δε θέλω ν’ αναφέρω μπάντες που αποτελούν επιρροή των Bare Infinity, νιώθω σαν να τους αδικώ, να τους παραμερίζω και να τους μειώνω. Οι Bare Infinity διαθέτουν προσωπικότητα σε αυτή την πρώτη τους προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Τα μεγάλα τους ατού είναι η φωνάρα της Γεωργίας και οι πολύ ταλαντούχοι κιθαρίστες. Αυτά τα δυο οδηγούν την μπάντα σ’ ένα προσωπικό ύφος από την πρώτη κιόλας νότα. Τα πλήκτρα που υπάρχουν είναι λιγοστά, αποδείχτηκαν όμως ικανά να πλαισιώνουν τα υπόλοιπα όργανα με όμορφες ατμόσφαιρες. Δε θα ξεχωρίσω κομμάτια, και τα τέσσερα είναι πανέμορφα και δυναμικά. Οι Bare Infinity αποδεικνύουν σε αυτή την πρώτη προσπάθεια ότι έχουν τα κότσια να χτυπήσουν ψηλά. Είναι από τις λίγες μπάντες που δείχνει τα δόντια της από τόσο νωρίς. Απ’ ότι μου είπε η Γεωργία, αυτό τον καιρό γράφουν κομμάτια για το πρώτο τους Full length album. Μπράβο παιδιά, κατευθείαν στη δισκογραφία και με μια αξιοπρεπή εταιρία στο πλευρό σας. Το Madrigal προσφέρει και θα προσφέρει την αμέριστη στήριξη του σε σας.
9/10



Real Fiction: “Seven Faces of the truth”

Οι Real Fiction μας έρχονται απ’ την Δυτική Κρήτη και αυτή είναι η πρώτη τους δουλειά στο στερέωμα. Παίζουν Heavy metal στο στυλ των παλιών Iced Earth με επιρροές από Metallica και Candlemass. Τα φωνητικά είναι στο στυλάκι των Σουηδών και η μουσική βουτηγμένη στο δοξασμένο παρελθόν των προαναφερθέντων Αμερικάνικων group. Τα κομμάτια διακατέχονται απ’ την μια από μια μυστηριακή ατμόσφαιρα που σου φέρνει στο νου το “Dark saga” των Iced Earth και απ’ την άλλη οι κιθαρίστες έχουν εικονίσματα τον Kirk Hammet και τον James Hetfield πάνω απ’ το κρεβάτι τους. Ο τραγουδιστής είναι εξαιρετικός, αν και κατά την γνώμη μου πρέπει να δουλέψει περισσότερο το ύφος της φωνής του γιατί είναι πανομοιότυπη στα κομμάτια. Μια δουλειά για να διακατέχεται από σκοτεινή ατμόσφαιρα, θα πρέπει να έχει Rhythm section που να δίνει τον χαρακτηριστικό όγκο. Εδώ υπάρχει και περισσεύει. Ένα άλλο εξαιρετικό στοιχείο είναι ότι η παραγωγή για πρώτη δουλειά είναι αξιοπρεπέστατη.
Όταν ο Conan μου έδωσε την κόπια μου είπε αστειευόμενος: «Αν θες να μας πάρεις συνέντευξη, θα πρέπει να μπούμε και εξώφυλλο». Φίλε μου, αν συνεχίσετε με τις ιδέες που έχετε δε νομίζω να αργήσει μια τρισέλιδη συνέντευξη είτε στο δικό μου έντυπο είτε σ’ ένα πιο ευρείας κυκλοφορίας. Γι’ αυτό, ξοδέψτε διψήφιο αριθμό ωρών στο studio και δεν θα χάσετε.
Contact:
8,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου