Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Συνέντευξη με Mystic Prophecy

Καλημέρα Δημήτρη! Τι κάνεις? Πως πας με τους Mystic Prophecy αυτή την εποχή(καλοκαίρι 2007)?
Όλα O.K. Παίζουμε πολλά Open air Festival. Σήμερα παίζουμε στο Metal healing festival εδώ στην Βόρεια Ελλάδα, αύριο θα πάμε Ιταλία. Μόλις τελειώσαμε το νέο μας album προτού ένα μήνα –15 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το single “Dark Forces”- και 19 Οκτωβρίου το νέο album “Satanic Curses”.
Τι εξώφυλλο θα έχει το νέο σας album, θα τόσο evil όσο το “Savage Souls”?
Πιο Metal και πιο Evil ακόμα.
Είναι πολύ Evil για heavy metal μπάντα. Πιστεύεις ότι αντικατοπτρίζει το υλικό του album?
Όχι, πιστεύω ότι οι Mystic Prophecy έπαιζαν πάντα ένα ιδιαίτερο style metal. Δεν ήμασταν ποτέ από τις μπάντες που παίζανε για θέματα όπως pussies και έτσι. Παίζουμε πολύ σκληρό metal και πιστεύω ότι δεν είμαστε από τις τυπικές power metal μπάντες. Εγώ πιστεύω ότι οι Mystic Prophecy έχουν μια ιδιαίτερη ενότητα «μυρωδιάς», είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες power metal μπάντες.
Πως ακούγεται το νέο σας album?
Το νέο album είναι πιο thrashy και έχει πολλά περάσματα από Thrash Bay area αλλά με πολύ μελωδικά refrain και chorus και πολύ σκληρό.
Style “Evil Empires” ?
Ναι τέτοιο style.
Πιστεύεις ότι το heavy metal σαν είδος πρέπει να δανείζεται στοιχεία και από άλλα είδη π.χ. Helloween-“The Dark Ride” που ήταν κάτι ξεχωριστό και μάλιστα ωφέλησε πολύ το power metal το συγκεκριμένο album.
Δεν το πιστεύω, είναι ανάλογα στον κόσμο πως το βλέπει ο καθένας. Μπορεί να κυκλοφορήσεις το καλύτερο album της χρονιάς αλλά επειδή είσαι μια μικρότερη μπάντα μπορεί να χαθεί όπως είναι και να κυκλοφορήσει μια άλλη μπάντα ένα άλλο υποδεέστερο και να πουλήσει απίστευτα. Π.χ. το δικό μας άλμπουμ στα περιοδικά στη Γερμανία ήταν νούμερο 1 και πούλησε σαν ένα απ’ τα πιο λίγα άλμπουμ των Helloween. Αν το κυκλοφορούσαν π.χ. οι Helloween αυτό το άλμπουμ με αυτές τις νότες που είχαμε εμείς θα πούλαγε 1.000.000 γι’ αυτό δεν ξέρεις ποτέ ένα album πόσο καλά θα πάει, μπορεί να είναι τέλειο και να μην πουλήσει καθόλου.
Δηλαδή θεωρείς τους Helloween ότι είναι κάπως υπερεκτιμημένοι αυτή την εποχή?
Πιστεύω ότι οι Helloween είναι πολύ πολύ μακριά από τις καλές τους εποχές. Ο λόγος? Πρώτος για μένα, δεν βρίσκω ότι ο Andy Deris, αν και εξαιρετικός τραγουδιστής για τους Helloween δεν κάνει, για τους Pink Cream 69 ήταν τέλειος. Είναι δική μου γνώμη.
Τι κιθαριστική δουλεία έχει γίνει στο νέο σας album σε σύγκρισή με το “Savage souls”?
Έχουμε πιο πολλά κιθαριστικά dua αυτή την φορά, πιο metal, πολύ πιο ψαγμένα solo. Γενικά πολύ πιο σκληρές κιθάρες. Πρέπει να τα’ ακούσει πολλές φορές κάποιος για να το καταλάβει.
Αν θυμάμαι καλά ο Gus G. ήταν στην μπάντα. Να σου πω την αλήθεια, μια χαρά ταίριαζε με την μπάντα σας και είναι πολύ αξιόλογος κιθαρίστας. Ποιος ο λόγος που αποχώρησε?
Κοίταξε για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ένα άτομο δεν κάνει μια μπάντα. Μια ομάδα είναι όλα τα άτομα μαζί. Εγώ πιστεύω ότι ο Κώστας ταίριαζε τέλεια στην μπάντα αλλά ο Κώστας είχε δίπλα στους Mystic Prophecy και τους Nightrage, Firewind, Dream Evil. Το παλικάρι δεν μπορούσε να κολλήσει παντού, ήθελε να ασχοληθεί πιο πολύ με τους Firewind. Χωρίσαμε κανονικά και φιλικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Και να σου πω, το ήξερα ότι κάποτε θα αποχωρούσε και δεν μπορούσε να τα καταφέρει όλα αυτά τα πράματα. Αλλά όπως άκουσες στο “Savage souls” η μπάντα δεν υστέρησε πουθενά, ίσα-ίσα η μπάντα όταν έφυγε ο Κώστας πούλησε τα διπλάσια σε αριθμό αντίτυπα. Άρα δε πάει να πει ότι ο Κώστας είτε ήταν εδώ είτε όχι πούλησε περισσότερα. Η μονάδα και τα κομμάτια κάνουν ένα album να πουλήσει.
Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα του τίτλου του νέου σας album?
Πιστεύω ότι όλα αυτά που γίνονται πάνω στη Γη, κάθε άνθρωπός έχει και ένα μικρό δαίμονα μέσα του. Αυτός ο δαίμονας βγαίνει σε σημεία έτσι ώστε να καταστρέφουμε το περιβάλλον μας και γι’ αυτό και ο τίτλος “Satanic Curses”, Σατανιστικές Προφητείες.
Πάντως η Ελλάδα από εξαγωγή ταλαντούχων μουσικών τα πηγαίνει περίφημα. Αρκεί ν‘ αναφερθούμε σε ονόματα όπως στο δικό σου, Gus G, Μάριος Ηλιόπουλος κ.α. Σε ποιύς τομείς διαφέρει το εξωτερικό απ’ την Ελλάδα όσον αφορά την καριέρα στον μεταλλικό χώρο…
Σε καμία! Η αγορά του εξωτερικού χρειάζεται επαγγελματικές μπάντες. Μπάντες δυνατές που ξέρουν τι θέλουν και προσωπικότητες. Μπάντες οι οποίες προσπαθούν μ’ ένα demo να κινήσουν την περιέργεια του κοινού στο εξωτερικό ή τα label, δεν υπάρχει περίπτωση γιατί υπάρχουν άλλες μπάντες οι όποιες δουλεύουν τελείως επαγγελματικά και γι’ αυτό υστερεί το Ελληνικό metal, υπάρχουν μόνο μονάδες στην Ελλάδα, όχι ομάδες. Εκεί υστερούμε.
Υπάρχει κινητικότητα στη Γερμανία όσον αφορά το παραδοσιακό heavy metal, αν εξαιρέσουμε τις παλιές καραβάνες?
Όχι αυτό είναι standard. Όπως ήταν τότε είναι και τώρα. Είσαι καλός και προχωράς και ενδιαφέρεται το label και προχωράει η μπάντα με καλή μουσική και με επαγγελματισμό ή όχι. Αυτό είναι στο χέρι κάθε μπάντας.
Έχετε υπογράψει συμβόλαιο με μια ιστορική εταιρία η όποια ακούει στο όνομα Massacre. Πως είναι το κλίμα μέσα σε μια τόσο μεγάλη εταιρία που έχει στις τάξεις της ονόματα όπως: Fates Warning, Pink Cream 69, Pretty Maids, Atrocity, Saviour Machine και τόσους άλλους.
Λοιπόν, Με το “Savage souls” έχουμε μεγάλο priority και έτσι αυτό θα φάνει και στο επόμενο album με ολοσέλιδες διαφημίσεις, μεγάλο promotion, πολλά tours και festivals. Είμαστε κατευχαριστημένοι.
Από περιοδείες τι κάνετε?
Τον Φεβρουάριο του 2008 θα περιοδεύσουμε στην Αμερική μαζί με τους Brainstorm. Θα βγούμε μαζί με τους Rage και Freedom Call σ’ Ευρωπαϊκή περιοδεία. Αυτό το καλοκαίρι παίζουμε σε πολλά Festival, όπως και του χρόνου.
Πως σας φαίνεται το metal healing festival?
Το Metal Healing είναι καλά οργανωμένο αλλά κρίμα που ο κόσμος παρόλο που είναι μακριά από την Αθήνα δεν έρχεται να υποστηρίξει αυτό το festival. Κάθονται και πληρώνουν 100Ε για πέντε μεγάλες μπάντες και εδώ έρχονται 40 και βάλε μπάντες και δεν έρχονται να το υποστηρίξουν. Λυπάμαι γι’ αυτό το πράμα, είναι κρίμα!
Αυτά από μένα Δημήτρη! Εύχομαι ότι καλύτερο στην πορεία σας που χαράζετε εδώ και χρόνια. Κλείσε την συνέντευξη δίνοντας ένα τίτλο γι’ αυτή…
Προς τους Έλληνες οπαδούς μας και γενικά στο Ελληνικό το Metal: Stay Metal and take care και να κοιτάξουν οι Έλληνες να υποστηρίξουν το metal όπως το κάνανε πάντα. Είναι πρωταθλητές στο θέμα κοινού.
Έγινε Δημήτρη, θα τα πούμε σύντομα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου