Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

The Cavalera Conspiracy-“Inflicted”

«Το αίμα, νερό δε γίνετε…» όποιος το ξεστόμισε αυτό, θα συμφωνήσω μαζί του. Τα αδέρφια Cavalera ξανά μαζί δισκογραφικά. Όταν ήταν ακόμα φήμη η συγκεκριμένη συνεργασία, δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια και κάτω από τις συνθήκες που ο Max είχε αποχωρήσει από την μπάντα. Ειλικρινά δε θα κάτσω να ψάξω πως επανασυνδέθηκαν και για ποιο λόγο. Δε με ενδιαφέρει! Τους σέβομαι σαν καλλιτέχνες και θα τους αντιμετωπίσω σαν να μην έχει γίνει η διάλυση των Sepultura.
Το πρώτο άλμπουμ των Cavalera conspiracy είναι ένα κράμα hard core και thrash, γι’ αυτό μη γλυκοκοιτάζετε τα “Chaos A.D.” και “Arise”, πάνε αυτές οι εποχές. To “Inflicted” περιέχει συνθέσεις που θα σας θυμίσουν το “Roots” και τις τελευταίες δουλειές των Soulfly. Οι κιθάρες έχουν βρωμιά, φωνητικά μες την αλητεία να φτύνουν οργή και drums να έχουν punk/core ρυθμό στην πλειονότητα των κομματιών. Οι κιθάρες είναι εξαιρετικά δουλεμένες με εμπνευσμένα και όχι φλύαρα solo. Κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι τα “Inflicted”, “Terrorize” διαθέτει ένα απ’ τα πιο οργισμένα φωνητικά που έχω ακούσει απ’ τον Max τελευταία, “Ultra-violent”, “Hex” το οποίο είναι ένα ultra speed κομμάτι, “The doom of all fires” ένα κομμάτι με περίεργο refrain και με γαμάτο solo στα τελευταία 25”, “Bloodbrawl” και “Hearts of darkness” κομμάτια δυναμικά και με πολλές εναλλαγές συνθετικά. Αυτά τα κομμάτια ξεχώρισα, χωρίς να υποτιμήσω τα υπόλοιπα.
Το “Inflicted” θα το χαρακτήριζα metal/core με ψήγματα από punk. Το άλμπουμ είναι εξαιρετικό και περιέχει συνθέσεις που θυμίζουν έστω και λίγο το ένδοξο παρελθόν των Seps. Ο Max ξελαρυγγιάζεται στο μικρόφωνο και ο Igor βαράει αλύπητα τα drums. Ένας οπαδός των Soulfly θα το λατρέψει, ένας οπαδός των Sepultura όμως?
Γιατί να το αποκτήσετε: Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ακραίας μουσικής, δεν βρίσκω λόγο να μην το αγοράσει κάποιος που ακούει αυτό το είδος.
7,5/10

Υ.Γ. Βρε, πως αλλάζουν οι εποχές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου