Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

EMERALD SUN Interview
Συναντήσαμε τους Emerald Sun μετά το Show τους στο Metal Healing Festival και μας παραχώρησαν μια ολιγόλεπτη συνέντευξη. Απολαύστε…
Καταρχήν, θα ήθελα να μου πεις ένα σύντομο story της μπάντας…
Ένα σύντομο story…χχμμ, η μπάντα πέρασε πάρα πολλά Όταν λέμε πάρα πολλά, πέρασε από χίλια κύματα. Ξεκινήσαμε με κάποια εταιρία κυκλοφορήσαμε το cd μας, κάπου κόλλησε και δεν προχώρησε η φάση όπως θέλαμε. Μετά από δυο χρόνια χτυπήσαμε Γερμανικές πόρτες και τελικά βρέθηκε η Limb Records, μια πολύ αξιόλογη εταιρία από την όποια ξεκίνησαν και οι Rhapsody. Με αυτή την εταιρία κυκλοφορήσαμε το album μας και μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά παγκοσμίως. Σε δυο-τρεις μέρες ξεκινάει και η περιοδεία μας στην Ιαπωνία. Μια πολύ μεγάλη Heavy metal αγορά. Εντάξει, σε γενικά πλαίσια έχουμε περάσει τόσα και αξίζουμε κάτι καλύτερο τουλάχιστον.
Μπορείς να μ’ ενημερώσεις για την μέχρι τώρα δισκογραφία σας…
Τον δίσκο που τόσο καιρό αναμέναμε, τελικά τον κυκλοφορήσαμε από την Limb. Τα demo δεν αξίζει να τα αναφέρουμε, απ’ τον δίσκο ξεκινάμε και πέρα.
Εγώ όπως σας έχω ακούσει μου θυμίσατε αρκετά Helloween , Gamma ray της πρώτης εποχής και Abraxas. Πιστεύεις ότι έχετε ως γνώμονα αυτές τις μπάντες στο είδος που κινείστε?
Σίγουρα. Αν έχεις ως πρώτο άκουσμα τις μεγαλύτερες μπάντες που έχουν κάνει τη διαφορά και εσύ μπορείς να την κάνεις τη διαφορά αρκεί να μην τις αντιγράψεις. Άλλο να παίζεις περίπου ή απλά παίζω σαν τους Helloween.
Με ποια κριτήρια θα διάλεγες ένα studio για να ηχογραφήσεις?
Χχμμ, ένα απ’ τα κριτήρια είναι αν ο ηχολήπτης είναι αρκετά καλός για να βγάλει αυτό που εγώ θέλω, ένα άλλο είναι ότι θα προτιμούσα ένα studio που θα έβγαζε έναν ήχο που θα αντιπροσώπευε το power metal, δηλαδή έναν τελείως ξεχωριστό ήχο.
Ποια είναι η σχέση σας με την Limp records?
Έμενα μ’ αρέσει στην Limp γιατί το συμβόλαιο μας δεσμεύει σαν μπάντα, δηλαδή δεν μπορεί να φύγει κανείς απ’ την μπάντα. Βασικά μπορεί, αλλά πρέπει να περάσει από χίλια κύματα. Απ’ την άλλη μ’ αρέσει η δουλειά που κάνει η Limp όπως διαφήμιση, η όλη διακίνηση του υλικού μας. Στο συμβόλαιο αναφέρει ότι η Limp σίγουρα θα κυκλοφορήσει single πριν βγει ο δίσκος. Τώρα θα ηχογραφήσουμε και μια διασκευή, το “Hero” από Tina Turner. Κάτι σαν το “It’s a Sin” των Gamma Ray, κάτι παρόμοιο φαντάσου. Γενικά, η Limp μας καλύπτει προς το παρών τουλάχιστον.
Οι στίχοι σας με τι θέματα καταπιάνονται?
Ξεκινώντας, ήμασταν βέβαια και πιο μικροί τότε, οι στίχοι μας ήταν στο στυλ του “Sword of Light”. Κατά την διάρκεια όμως γράψαμε πιο ώριμα τραγούδια, πιο κοινωνικά και θέλουμε όπως κάνουν και οι Helloween και Gamma Ray, μιλάνε κατευθείαν στον κόσμο και λένε π.χ. “No More Lies” «όχι άλλα ψέματα», θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε και νομίζω ότι στον επόμενο δίσκο τα πούμε τα πράματα πιο πολύ με το όνομα τους. Θα τα πούμε πιο πολύ έξω απ’ τα δόντια!
Από περιοδείες τι λέει το πρόγραμμα?
Είναι ακόμα νωρίς. Ο Limp είναι αναγκασμένος να μας αναφέρει πόσα cd έχουν πουλήσει οι Emerald Sun. Σ’ έξι μέρες σχεδόν βγαίνει στην αγορά το album άρα τέλη Σεπτέμβρη θα μας έχει ειδοποιήσει σχετικά. Τότε θα ξέρει ο Limp αν έχει την οικονομική δυνατότητα να μας βάλει support σε ονόματα όπως Gamma Ray, Hammerfall ή οτιδήποτε. Έστω και για 15 live, όχι παγκοσμίως.
Ζούμε στην εποχή που η μεταλλική μουσική βιομηχανία έχει εθιστεί στο υπέρμετρο merchandise και marketing. Πιστεύεις ότι έχει αντίκτυπο αυτός ο εθισμός πάνω στην τέχνη?
Όχι. Ξέρεις, γιατί είναι γνωστό ότι οι πολλοί καλλιτέχνες πεινάνε. Μια εταιρία δισκογραφική έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις πωλήσεις του δίσκου. Να φανταστείς μόνο οι Metallica πέτυχαν ένα 25%, προσέχεις ένα 25%.Φαντάσου δηλαδή εμείς που είμαστε 6 άτομα και 2000 δίσκους να πουλήσουμε θα πάρουμε 15000 τα έξι άτομα. Δηλαδή μόνο από τις συναυλίες είναι να κάνουμε ότι κάνουμε.
Άκουσα απ’ τον τραγουδιστή σας ότι ευτυχώς ή δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα το album σας αλλά μόνο στο εξωτερικό. Τι ακριβώς θέλει να τονίσει?
Εγώ φαντάζομαι εννοεί ότι όταν οργανώνεις ένα τέτοιο festival, δεν έχεις κόσμο αλλά δεν έχεις και το τόσο μεγάλο όνομα. Θέλω να πω ότι όταν δεν έχεις Judas Priest, Nightwish ή έστω Gamma Ray και έτσι λοιπόν δεν έχεις την απαίτηση να μαζευτεί πολύς κόσμος, άρα η διοργάνωση από μόνη της δεν είναι πετυχημένη και άρα και ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται. Γιατί λοιπόν ν’ ανταποκριθεί με το ν’ αγοράσει ένα cd. Άλλωστε στην Ελλάδα οι περισσότερες μπάντες κόβουν 170 εισιτήρια στην Θεσσαλονίκη και 3000 στο Λονδίνο.
Πως βλέπεις την πορεία του Gus G σαν κιθαρίστα?
Θα ήταν καλύτερα για μένα να σου πω πως βλέπω την πορεία του Gus G μέσα απ’ το Heavy metal. Εγώ έχω να πω ένα μπράβο. Μπράβο κατ’ αρχήν γιατί έφυγε απ’ την Ελλάδα και το κυνήγησε. Μόνο και μόνο γι’ αυτό από ‘κει και πέρα όλα έρχονται μόνα τους.
Πως σου φαίνεται το Metal Healing?
Ο χώρος είναι φανταστικός. Οι διοργανωτές μας φέρονται πολύ καλά αλλά η διοργάνωση δεν είναι αυτό που τέλος πάντων φανταζόμασταν ότι θα ήταν. Μια η οργάνωση του March metal day και μια αυτή του Metal healing, εμένα μ’ έχουν στείλει στη δεκαετία του ’70 όσον αφορά τις συναυλίες στην Ελλάδα. Ενώ οι άλλοι έχουν ξεφύγει στο 2007, οι άλλοι έχουν ξεμείνει στο 1960.
Λοιπόν αυτά ήθελα να σε ρωτήσω εγώ και το Fanzine MADRIGAL. Τα τελευταία σου λόγια προς τους ακροατές των Emerald Sun και τους αναγνώστες του Madrigal…
Να ‘σαι καλά, ευχαριστούμε. Keep Rocking!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου