Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική Scorpions

Scorpions-"Humanity hour one"
Τρία χρόνια μετά το Unbreakable οι Scorpions ξαναχτυπούν με το Humanity Hour 1 . Από τα πρώτα ακούσματα είναι εμφανές ότι όλα είναι διαφορετικά. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Scorpions εγκαταστάθηκαν στο Λος Άντζελες και αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί με διαφορετικούς συνθέτες, για να μας παραδώσουν μία εντελώς διαφορετική πλευρά τους, δίνοντάς μας και τον πρώτο τους concept δίσκο με θέμα την ανθρωπότητα. Μία διάχυτη μελαγχολία διέπει τους στίχους και τη μουσική. Υπάρχουν όμως και μερικές πιο αισιόδοξες συνθέσεις, όπως τα 321, Love will Keep Us Alive και Game of Life. Ο δίσκος τελικά είναι πολύ καλά δουλεμένος, με αξιόλογο στίχο, πολύ καλό κιθαριστικό παίξιμο και με έναν Κλάους να κλέβει την παράσταση, αφού είναι σε απίστευτη φόρμα.
Μετά το Unbreakable οι Scorpions βρέθηκαν σε ένα σταυροδρόμι. Να συνεχίσουν τον δρόμο του «Back to the roots heavy rock» (ίσως με τη συμμετοχή του μεγάλου Dieter Dierks;…) ή να πάνε για κάτι εντελώς διαφορετικό μέσω της συνεργασίας τους με άλλους μουσικούς; Η καρδιά τους- όσο αν και οι οπαδοί ήθελαν τον πρώτο -πήρε το δεύτερο δρόμο. Οπότε δεν έχει νόημα πια να αναφερόμαστε στο τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά να δούμε αυτό που μας παρέδωσαν.
Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η μικρή συνθετική συμμετοχή του Rudolf Schenker, ενώ ευχάριστη έκπληξη η μεγάλη συμμετοχή του Matthias Jabs στη σύνθεση των κομματιών, τα οποία έχουν φυσικά πολύ διαφορετικό αλλά και φρέσκο αέρα. Είμαι σίγουρος ότι μια βιαστική ακρόαση του δίσκου, θα οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Το Humanity Hour 1 έχει όμορφα τραγούδια με μελωδίες που σου σφηνώνονται στο μυαλό και τις σιγοτραγουδάς.
8/10
Robotman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου