Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική Hammerfall

Hammerfall-“Steel meets steel 1997-2007”

Οι Σουηδοί power metallers Hammerfall κυκλοφορούν μια επετιακή συλλογή για τα 10 χρόνια παρουσίας τους στην δισκογραφία. Πολλοί τους κατηγορούν ότι είναι αντιγραφείς άλλων μεγάλων πρωτεργατών της σκηνής και το φτυάρι δε λέει να πέσει απ’ το χέρι του κάθε άκυρου δημοσιογράφου, που ανάθεμα κι αν έχει ακούσει το κορυφαίο “Glory to the brave” ή το εκπληκτικό “Threshold”. Αν δεν υπήρχε αυτή η μπάντα μαζί και με άλλους συμπαραστάτες για να κάνουν την επανάσταση το 1996 μιας και το metal πέρναγε δυσκολίες λόγω του έκρηξης του funk και του grudge, τώρα δεν θα ήταν ίδια τα πράματα.
Αυτά τα δυο cd περιέχουν 15 κομμάτια ανόθευτου heavy/power metal από την εποχή του “Glory to the grave” μέχρι και τώρα εν έτη 2008. Κομμάτια όπως “Heeding the call”, “legacy of kings”, “Steel meets steel”, “The dragon lies bleeding”, το “At the end of the rainbow” με επιρροές από Scorpions, το “Let the hammer fall” με επιρροές από Manowar σου μένουν στο μυαλό και σιγοτραγουδάς τα ρεφρέν τους. Ακόμα, περιέχει κομμάτια και από τις πρόσφατες δουλειές τους τα όποια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πρώτα άλμπουμ, είναι το ίδιο επικά άντε και λίγο progressive να υπάρχει μέσα(“Blood bound”, “Fury of the wild”, “Threshold”, “Natural high”, “Dark wings, dark words”, “The fire burns forever”). Το επικό συναίσθημα κυριαρχεί καθ’ όλη την ακρόαση των κομματιών. Στη συνέχεια θέλω να αναφερθώ στις μπαλάντες της συλλογής “Always will be” και “Never,ever” οι οποίες εκφράζουν πλούσιο συναίσθημα κατά το άκουσμα τους.
Αυτή η συλλογή αξίζει και με το παραπάνω μιας και περιέχει κομμάτια απ’ όλη την καριέρα μιας μπάντας τόσο παρεξηγημένης. Οι Hammerfall τραβάνε τον δρόμο τους και όποιος γουστάρει ακολουθεί. Εγώ πάντως τους γουστάρω επειδή πάνω απ’ όλα είναι γνώστες του ιδιώματος και δεν τους νοιάζει τι λέει ή τι γράφει ο καθένας. Keep working guys!
Γιατί να το αποκτήσετε: Είναι μια καλή συλλογή για dj’s και ραδιοφωνικούς παραγωγούς, για κάποιον που θέλει να μάθει την ιστορία της μπάντας…
Site:
8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου