Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική Demons and Wizards

Demons and Wizards: “Touched By a Crimson King”
(Nuclear blast)

Βρε καλώς τα παιδιά! Και έλεγα και εγώ δε θα κυκλοφορήσουν τον διάδοχο του ομώνυμού -μπορώ να παραδεχτώ- επιτυχημένου άλμπουμ τους. Κατά την γνώμη μου, η πρώτη τους προσπάθεια ήταν ένα συμπαθητικό δισκάκι με κάποια κομμάτια που του έδιναν έναν θετικό τόνο όσο το άκουγες. Κομμάτια με την ποιότητα των “path of Glory” και “The last sunrise” μπορείς να βρεις και στο “Touched by a crimson king”.
Το νέο άλμπουμ του διδύμου Schaffer/Kurch συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο. Δεν έχουν αλλάξει πολλά στο στυλ των κομματιών και στον τρόπο σύνθεσης τους. Ας πούμε υπάρχει η κλασσική μπαλάντα όπως υπήρχε και στο προηγούμενο αλλά και στα τελευταία Iced earth άλμπουμ. Ένα θετικό σημάδι που εντόπισα είναι ότι ο Jon έχει ξεκολλήσει από τα μονότονα riff που θυμίζουν εκνευριστικά Metallica. Έχει αρχίζει να βρίσκει τον δικό του δρόμο και να αποκτάει επιτέλους προσωπικότητα. Απ’ την άλλη, ο Hansi τα δίνει όλα με την φωνάρα που διαθέτει και προσφέρει στα κομμάτια φρεσκάδα και έναν επικό τόνο, που μόνο αυτός γνωρίζει να κάνει τόσο καλά. Όμως δεν υπάρχουν νέες ιδέες στο άλμπουμ, χωλαίνει σε πολλά σημεία και μάλιστα σε κάποια απ’ αυτά ένα έμπειρο αυτί διαπιστώνει και έλλειψη έμπνευσης. Το άλμπουμ έχει τα up του και τα down του και γενικά δε μπορεί να δώσει πολλά στον ακροατή.
Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο καλλιτέχνες διανύουν την ωριμότερη περίοδο της ζωής τους. Αυτό φαίνεται και στα τελευταία άλμπουμ με τις κανονικές μπάντες τους, τα όποια μ’ έχουν πικράνει σαν οπαδό που τις ακολουθεί χρόνια τώρα. Όσον αφορά το “Touched by a Crimson king”, είναι ένα συμπαθητικό άλμπουμ με κάποιες εξάρσεις που θυμίζουν το καλλιτεχνικό βεληνεκούς των δυο πρωταγωνιστών. Δεν κάθεστε λέω ‘γω στα αυγά σας και να κυκλοφορήσετε δίσκους όπως πριν 3-4 χρόνια(και αναφέρομαι και στα 2 συγκροτήματα).
Γιατί να το αποκτήσετε: Κοιτάξτε, όσοι ακολουθούν κάθε βήμα αυτών των καλλιτεχνών και δεν ψάχνονται και για κάτι καινούριο, ας το τσιμπήσουν. Οι άλλοι προσπεράστε άφοβα.
Site: www.Icedearth.com
6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου