Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική Dragonforce

Dragonforce-“Ultra Beatdown”

Πραγματικά αυτοί οι Βρετανοί με κέρδισαν από το demo τους(“Valley of the damned”) και όχι από το προηγούμενο άλμπουμ τους, “Inhuman Rampage”. Συνδυάζουν το ultra speed power metal με βιρτουόζικα solo, που μόνο αντιγραφή του γνωστού Σουηδού δεν είναι. Πραγματικά αυτός ο άπω ανατολίτης δίνει ρέστα σε όποιο άλμπουμ τους κι αν έχω ακούσει.
Λοιπόν και το νέο τους άλμπουμ κυμαίνεται σε γκαζιάρικα πλαίσια με τον drummer αυτή τη φορά να μην βαράει blast beat(στα προηγούμενα άλμπουμ τους, ήταν λες και άκουγα τον Barker σε power metal έκδοση). Έχουμε ένα ακόμα πολύ καλό δείγμα power metal που θυμίζει blind guardian τις παλιάς εποχής στα refrain. Οι κιθαρίστες φαίνονται περισσότερο επηρεασμένοι από την Γερμανική σχολή, πάρα από τους δεινόσαυρους της πατρίδας τους. Οι Helloween σε πρώτο πλάνο και οι Gamma Ray σε δεύτερο. Αυτό το κράμα πραγματικά τα σπάει σε κομμάτια όπως “Heroes of our time”, “The fire still burns”, “Reasons to live”, “Inside the winter storm”, “Heart break Armageddon”, “The last journey home” και “The warrior inside”. Το πολύ επικό “A flame of freedom” που είναι μια πολύ όμορφη ημίμπαλάντα, με στίχους που σε ταξιδεύουν. Σε κάποια από τα κομμάτια έχουν φοβερά breaks είτε με πλήκτρα είτε με όμορφες ακουστικές κιθάρες.
Η μπάντα αυτή έχει πολύ δυναμισμό. Αν βάλετε τα άλμπουμ τους σε dolby surround, θα πάθουν τα αυτιά σας. Έχουν από τις καλύτερες παραγωγές που έχω ακούσει προσφάτως στο είδος. Οι Dragonforce έχουν ποικιλότητα και τα αποδεικνύουν με κιθάρες που εναλλάσσονται από power metal σε καθαρό heavy metal και rhythm section που δεν συμβαδίζει απαραίτητα το μπάσο με τα drums. Ο τίτλος του άλμπουμ πραγματικά αντιπροσωπεύει το metal που παίζουν. Εξαιρετικοί!
Γιατί να το αποκτήσετε: Είναι ένα πολύ όμορφο άλμπουμ σ’ ένα είδος που βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή.
Site:
8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου