Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική Brainstorm

Brainstorm: “Downburst”

Οι Brainstorm είναι παλιές καραβάνες στο χώρο του power metal. Οι Γερμανοί παίζουν Αμερικάνικο Power metal με τσαμπουκά και όχι με πολλά μπιχλιμπίδια. Το “Downburst” το χαρακτηρίζει ο παραπάνω όρος. Η κριτικούσα δουλειά δεν έχει μεγάλες διαφορές από τους προκατόχους της. Συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το “Almighty”.
To album ξεκινάει με το γρήγορο και thrashy “Falling Spiral Dawn” και την σκυτάλη παίρνει το ρυθμικό “Fire walk with me” με το πολύ όμορφο refrain του. Συνθέσεις όπως “Stained with sin” και “Redemption in your eyes” είναι γεμάτες μελωδία, κοφτερά riff και φωνητικά με τσαμπουκά. Η ημιμπαλάντα “End in sorrow” είναι γεμάτη συναίσθημα με τον frontman να παραδίδει τα διαπιστευτήρια του με την ερμηνεία του. Στη συνέχεια έχουμε το δυναμικό “How do you feel” με τα εκπληκτικά riff και τον χαρακτηριστικό συμβουλευτικό τόνο στην ερμηνεία του frontman. Επόμενο κομμάτι το crashing “Protect me from myself” με το υπέροχο refrain και τα όμορφα περάσματα των keyboards που δίνουν άλλη πνοή σ’ ένα απ’ τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ. Η επόμενη σύνθεση ονόματι “Surrounding walls” έχει εναλλαγές στο tempo της και συνάμα υπέροχη ατμόσφαιρα που διανθίζεται με τις μελωδικές γραμμές των φωνητικών. Το “Frozen” είναι κοπάνημα και ότι πρέπει για συναυλίες, μια σύνθεση γεννημένη από μπάντες όπως οι Mind Odyssey. Η αυλαία του άλμπουμ πέφτει με το “All Alone” μια σύνθεση με δυναμισμό και αφηγηματικό τόνο στην ερμηνεία του frontman, μια υπέροχη σύνθεση.
Το “Downburst” έρχεται για να δώσει απαντήσεις για τα ερωτήματα που τίθενται γύρω απ’ το power metal. Δηλαδή, αν έχει κορεστεί από ιδέες το είδος πια και άλλα ερωτήματα που μόνο για το καλό του είδους δεν τίθενται. Οι Brainstorm συνεχίζουν την παράδοση που είχαν ξεκινήσει απ’ την εποχή του εκπληκτικού “Unholy”. Μέχρι και τη παρούσα τους δουλειά δεν έχουν απογοητεύσει και συνεχίσουν να κρατάνε τη σημαία του ωμού power metal ψηλά έχοντας συνοδοιπόρους τους Primal Fear, Symphony X και άλλους.
Γιατί να το αποκτήσετε: Σε όσους αρέσει το power metal χωρίς πολλές μελωδίες. Το “Downburst” τους το προσφέρει και με το παραπάνω.
Site:

8/10

Υ.Γ.: Vicious Rumours, Mind Odyssey, Morgana Lefay, Sanctuary και Angel Dust. Που χαθήκατε όλοι?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου