Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική Shadows Fall

Shadows Fall-“Threads of life”

Μετά από το χτύπημα των As I lay dying, ήρθαν οι ομοεθνείς τους να με στείλουν για τα καλά. Πολύ ωραίο δισκάκι κυκλοφόρησαν οι Shadows fall και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αποδείξουν πια τίποτα άλλο σε οποιοδήποτε κοινό κι αν απευθύνονται. Το βαρβάτο N.W.O.A.H.M. τους και σε αυτό τον δίσκο σπέρνει.
Το “Threads of life” είναι ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου Αμερικάνικου metal με γερές δόσεις από την «μαμά» Σουηδία και με ύφος που πλησιάζει τους Anthrax. Καλά διαβάσατε, οι Anthrax παίζουν σημαντικό ρόλο στη δομή των συνθέσεων τους. Οι μελωδικές γραμμές των φωνητικών, αλλά και ο τσαμπουκάς που τα διέπει είναι μέσα σε αυτό το «οργανικό στοιχείο». Από το “Redemption” που ανοίγει τον δίσκο μέχρι και το “Forevermore” που αποτελεί τον επίλογο, έχουμε λυσσαλέα thrash riffs, ενίοτε μελωδικά refrain και ενίοτε τσαμπουκαλέμενα, μια μπαλάντα(“Another hero lost”) και ένα ακουστικό instrumental(“The great collapse”). Νομίζω ότι ο δίσκος είναι πλήρης και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
Οι Shadows fall είναι απ’ τις μπάντες που δεν κωλώνουν να βάζουν νέα στοιχεία και να εμπλουτίζουν κάθε νέο δημιούργημα τους. Το “Threads of life” διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν ένα metaller να πορωθεί. Αυτά από μένα.
Γιατί να το αποκτήσετε: Γιατί οι Shadows fall είναι από τις σταθερές αξίες στο χώρο του thrashcore και δεν δίνουν δικαιώματα για αμφισβητήσεις…
Site:
8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου