Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δισκοκριτική Bullet For my Valentine

Bullet for my valentine-“Scream aim fire”

Η κληρονομιά που άφησαν οι μπαντες του N.W.O.B.H.M. φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται επιτέλους και από μπαντες του Νησιού. Να σας πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει καμία νέα μπάντα από την Γηραιά Αλβιόνα που να συνδυάζει το καθαρό Heavy Metal με σύγχρονα στοιχεία και να τα δένει με επιτυχία. Αυτοί εδώ οι Ουαλοί όμως μας έπιασαν στον ύπνο.
Οι Bullet for my valentine είναι από τις μπάντες που μπορείς να τις χαρακτηρίσεις εμπορικές και να μη σε χαλάει κιόλας. Ο δυναμισμός, ο λυρισμός και οι μελωδίες έχουν αναπτύξει μια χημεία αξιοζήλευτη για πολλές νέες μπάντες. Οι κιθάρες φτύνουν riff βγαλμένα από την εποχή των eighties και rhythm section τιγκαρισμένο στον όγκο και την βρώμα. Όσο για τα φωνητικά, εναλλάσσονται από οργισμένα σε μελωδικά και αντίθετα Κομμάτια όπως “Waking The Demon”, “Scream Aim Fire”, “Eye Of The Storm”, “Disappear” και “Hearts Burst Into Fire” γράφτηκαν κάτω από την ακρόαση μπαντών που ανήκουν στο κίνημα του N.W.O.B.H.M.. Κομμάτια γεμάτα πάθος και δυναμισμό. Απ’ την άλλη έχουμε κομμάτια όπως τα “Deliver us from evil” και “Take it out on me” στα οποία υπάρχουν επιρροές από Diamond Head και Tokyo Blade αντίστοιχα. Ένα άλλο ατού του άλμπουμ είναι ατμοσφαιρική ημιμπαλάντα “Say goodnight” όπου οι τύποι δίνουν ρέστα, μια σύνθεση με πολλές αλλαγές. Η μπάντα όμως βλέπει και προς Σουηδία και αυτό διαφαίνεται στις συνθέσεις “End of days” και “Last to know” όπου τα riff θερίζουν και τα φωνητικά εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα. Το “Forever and always” αποτελεί την τελευταία σύνθεση του άλμπουμ, ένα κομμάτια που διαπνέεται από αισιοδοξία στους στίχους και στο ύφος, μουσικά είναι ένα mid tempo κομμάτι με πολύ όμορφα riff. Το bonus track “No easy way out” της έκδοσης που έχω στα χέρια μου είναι ένα πολύ όμορφο μελωδικό κομμάτι με πιο εμπορικές κατευθύνσεις, Γιαπωνέζοι γαρ.
Οι Bullet for my valentine δε με είχαν κερδίσει με τα προηγούμενα τους άλμπουμ, θεωρούσα ότι δεν είχαν προσωπικό ύφος. Στο νέο τους άλμπουμ τα πράματα έχουν αλλάξει και οι επιρροές συναντούν την προσωπική ταυτότητα των Bullet for my valentine. Περιμένω πάρα πολλά στο μέλλον από αυτά τα τσογλάνια…
Γιατί να το αποκτήσετε: Στο νησί οι Bullet for my valentine και οι Dragonforce συνεχίζουν την παράδοση των δεινοσαύρων που αποθεώνουμε ακόμα. Στηρίξτε τους και δεν θα χάσετε!
Site:
8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου